Klakkebjerg Fritidscenter

indhold skrives

Forside

 

Velkommen til Klakkebjerg Fritidscenter

Åbningstider

Mandag13.30-17.00 (Ungdomsklub til 22.00)

Tirsdag13.30-17.00 (Ungdomsklub til 22.00)

Onsdag13.30-17.00

Torsdag13.30-17.00 (Ungdomsklub til 22.00)

Fredag13.30-17.00

På skolefridage og i ferier har vi åbent i tidsrummet 10.00 – 17.00

Bemærk! Ved arrangementer og ture er der ændret åbningstid, som vil fremgå når man tilmelder sig i klubben. Ture og arrangementer bliver slået op i klubben og på Tabulex

Hvis I er i tvivl om noget i forbindelse med dette så giv os et ring på 

Byggeren tilbyder heller IKKE kontrolleret pasning. Det betyder, at medlemmerne kan komme og gå, som de vil! Når børnene/barnet starter, har vi et indkøringsforløb. Og her vil vi dog have kontrol af fremmødet – i en begrænset periode.

 

Byggeren er et ”pengeløst samfund”. Det betyder, at alt er ”gratis”, når man har betalt sit kontingent på kr. 377.-(pr.1.12.2016) samt kr. 100.- i generel brugerbetaling, som dækker mad, ture og beskæftigelsesmaterialer. Dog vil der være brugerbetaling for aktiviteter, der indebærer overnatning(er). Der kan også være enkelte meget dyre aktiviteter, der kræver ekstrabetaling.

 

Hvis der er særlige forhold vedr. dit barn, så henvend dig til Klubleder Per Axholt (axh@balk.dk).

Her får du et overblik over dagens/ugens aktiviteter samt andre nyheder.

Til sidst er her Byggerens Grundlov:

 

Pas på DIN Bygger

De voksne er her for dig

Vær en god kammerat

Kom med dine ideer

Vær hjælpsom

Pas på tingene

Vær ærlig

Byggeren er mobbefri zone

her...

Områder

Hobbyrummet

 

På byggeren er vi så heldige at have et stort lyst rum til rådighed, hvor der er rig mulighed for at drenge og piger, kan udfolde sig kreativt med et væld af materialer. Rummet er fyldt med små inspirerende kreationer og materialer, som er oplagt at gå på opdagelse i. I november og december er hobbyrummet den travle base for flittige børn, der producere julegaver til hele familien.

 

Den daglige drift:

I hobbyrummet sker der en masse forskellige kreative aktiviteter. Børnene der benytter sig af området har stor indflydelse på hvad der skal foregå. Ud fra deres og de voksnes ideer, sammensættes ugens udvalgte aktiviteter. Disse skrives på en tavle der hænger ude på gangen ind til rummet.

Et eksempel på en ugeplan kunne være: Sy toilettasker på symaskine, Trylledej, Decoupage på glas.

I hobbyrummet har vi et skuffe-system hvor børnene er 2-3 stykker sammen om en kasse til igangværende projekter. Når man ikke at blive færdig med et påbegyndt arbejde i den givne uge, må man altid lave sine ting færdige på et andet tidspunkt. Man må have 3 igangværende projekter i sin kasse.

Rummet er indrettet med et hyggeligt sofahjørne hvor der mulighed for hygge, ro og afslapning.

 

Pædagogik og læring:

Vi, i hobbyrummet, lægger meget vægt på at rummet er et sted, hvor man er en selvfølgelig del af fællesskabet omkring en given aktivitet. Via aktiviteten har vi et redskab til at styrke fællesskab og relationer, samt et fælles udgangspunkt på tværs af tilhørsforhold.

På samme måde er vi bevidste om at give børnene mulighed for et bredt kendskab til redskaber, materialer og teknikker.

 

Hestestalden

 

Der er ridehold hver dag, som man kan komme på.

Hvis du får lyst til at prøver at ride, kommer du ned i stalden til Claus, så finder du ud af, om det er noget for dig.

 

Vi har ridehjelm og vest, du kan låne, så du skal ikke ud og købe i første omgang. Stalden er ikke kun ridning, man lærer også at strigle, sadle op, fodre, muge o.s.v..

Tit kan man også se hesten blive skoet, og nogle gange er der også dyrlæge, så man får en fornemmelse af, hvad det vil sige at passe hest.

 

Stalden lægger vægt på et godt socialt samvær hvor hesten er vores fælles tredie.

 

 

Dyrestræde

 

I dyrestræde har vi mange forskellige dyr. Nogle dyr er fælles, og nogle medlemmer ejer deres dyr. Dette gør, at der er plads til alle børn. Man kan altid få et dyr i hænderne, man kan også sidde med et dyr og få en god snak.

 

Der er også plads til, at man den ene dag har en kanin, og næste dag kan man prøve at passe en Chincilla.

Alle dyr går i løsdrift, og vi prøver så vidt muligt at skabe rammerne omkring dyrene så naturligt som muligt.

I weekenderne har man mulighed for at få et dyr med på hjem og passe. Vi har bure som man låner med hjem.

 

Byggestræde

Byggestræde er institutionens område med huse børnene har bygget. Vi voksne sikrer at husene er sikkerhedsmæssigt forsvarligt bygget. Børnene har indflydelse på udformningen. Her har de mulighed for at afprøve deres færdigheder, praktiske sans og tillægge sig ny viden. De fleste børn overtager et bygget hus, men enkelte grupper for lov til at bygge forfra.

Vi tilrettelægger dagligdagen således, at vi så vidt muligt imødekommer børnenes behov og interesser.

Ved vores bål og fælleshus har vi et spille og kreativt område hvor børene indbyrdes kan spille og ligeledes lave aktiviteter ved bålet. Vi tilstræber et inkluderende læringsmiljø hvor mening og sammenhængskraft kan spire. Vi lægger vægt på at møde den enkelte i øjenhøjde, og skabe grobund for venskab og fællesskab.

I vinter halvåret bruges Byggestræde til Rollespil.

 

 

Landsbyen

 

Landsbyen er et udeområde bestående af:

 

- Vinter/sommer-huset:

 

Dette hus bruges som værksted til bl.a fremstilling af rollespilsvåben, julegaver etc. Ligeledes hygges der med popcorn og te.

- Bålstedet: Her er der hygge og gode historier samt ikke mindst forskelligt bålmad

- Husområdet: Man kan sammen med sine venner have sit eget hus, som man kan indrette med ting hjemmefra eller som man har fundet.

 

- Rollespil: Rollespil hører til i denne del af Byggeren. Ca. hver fjerde lørdag tager vi på tur til Dragon Factory. Her kæmper vi mod andre klubber og byggelegepladser fra Ballerup. Disse dage er som regel fra klokken 09.00 til 16.00.

Turpolitik