Måløv Ungdomsklub

Måløv Ungdomsklub er et tilbud for alle unge i Måløv fra 7. klasse op til 18 år. Åbningstiden følger Måløvhøjskole, afdeling Måløvs ringetider, dvs. vi har åbent, når klasserne, ifølge fast skema har fri. Mandag og fredag åbent til klokken 17.00, mens tirsdag, onsdag og torsdag til klokken 22.00, (skolefridage og ferier åbner vi allerede klokken 10.00).

Det store ungdomsværelse
I klubben er der mulighed for at man kan være sammen med sine venner, hænge ud, spille, bage, danse, snakke m.v..... Være sammen med vennerne, men med tydelige voksne i baggrunden.

 

Mætte unge er glade unge
Mad er en grundsten for at kunne fungere optimalt socialt samt have de bedste muligheder for læring, derfor kan man dagligt få lidt at spise i klubben.

 

Et ungemiljø
Klubben er et sted hvor alle er velkommen og fællesskaber opstår. Man har mulighed for at lave idræt/bevægelse, tage på ture, få mad, være online, få ny kammerater m.v.

 

Nærvær og tryghed
I klubben er der voksne, som kender de unge, og vil hver enkelt, de er altid klar til at lytte, snakke og handle efter aftaler der indgås

 

Professionelle voksne
I klubben tages de unge og deres hverdag seriøst, de voksne guider og støtter den enkelte som grupper i alt fra konflikter, alkohol til uddannelsesmuligheder.

I klubben har vi stor dækningsgrad. 67,5% af unge fra 6. klasse til og med 9. klasse på Måløvhøjskole afdeling Måløv går i klubben, (maj 2015)

Pædagoger i skolen

Når vi som pædagpoger fra klubben arbejder ind i skolen sker det i samarbejde med lærerne. Vi er som pædagoger koblet til forskellige klasser, så vi får kendskab til alle unge i udskolingen. Hvordan vi planlægger vores timer i klasserne samt hvilket indhold de rummer varierer i alt for at varetage fagdage, arbejde med delehold, til at støtte op individer eller klassen i timerne.

En aften i klubben

En aften i Måløv Ungdomsklub.

Klokken er 19.00 og her er virkelig mange unge mennesker - 30 stk.

Musikken i café rummet er høj og et par drenge fra 9. klasse hænger ud i sofagruppen. Ved et højt bord sidder 4-5 unge piger og sludre, de er over 18 år, og gik derfor ud af klubben sidste år, men ”ville lige kigge forbi”. Der er flere smågrupper, og de unge driver mellem de forskellige grupper.

En pædagog er i gang med at lave en eller anden slags kage, og huset dufter af hjemmebag. Det er hindbærsnitter, der skal serveres senere.

Over baren står:

Good

Food

Friends

Times

I køkkenet er der 10 unge fra 8. klasse, som laver bolsjer med en voksen, og i computerrummet findes en gruppe drenge med en anden voksen, de spiller spil sammen.

De 4-5 unge piger - er gamle medlemmer, der er kommet her siden 4.klasse. De er veninder, og klubben har været rammen for deres venskab, nu går de på uddannelse forskellige steder - i 3.g, HTX, og én har et sabbatår, hvor hun arbejder som tjener. De er kommet for at tale med en af pædagogerne. De udtrykker, at klubben i mange år har været deres samlingspunkt, og pædagogen er en væsentlig del af deres ungdom. Som de siger: ”Hun har kendt os altid og ved alting om os.” De omtaler også andre pædagoger positivt.

En dreng fra 8. klasse kommer meget i klubben. Han omtaler skiftet fra Brydegården til Måløv Klubbben som lidt svært - ikke at han gør noget anderledes selv i dag - de store er de store, og de små er de små. Sådan er det jo bare. Det at høre til i en gruppe – også en aldersgruppe - fylder en del for dem, der er her.

En gruppe store drenge hænger ud. De er fra 9.klasse og bruger klubben ofte. De kommer for venskabernes skyld og nyder samværet med de voksne, som de giver topkarakterer.

Gruppen på 6-8 drenge fra 6.-7.klasse og pædagogen fra computerrummet sidder nu og spiller brætspil. De hygger sig og slagter zombier.

En pædagog tager billeder af en gruppe unge piger, der er færdige med at lave bolsjer. Billedet analyseres igen og igen af de unge. Pigerne skriger nærmest, når de ser sig selv; Ej hvor er det klamt! Flere billeder bliver taget før de unge piger nikker anerkendende. Det må godt komme på snapchat.

Pædagogen, der ikke er bundet med en aktivitet, går rundt mellem de forskellige grupper af unge - på en naturlig måde, hvor alle får lidt tid med hende.
Klokken er nu 20.00.

Der spilles stadig brætspil med de fem drenge, den voksne lader til at have godt styr på spillet og har drengenes opmærksomhed. De taler alle kun om spillet, og hvad de kan gøre - spillet er virkelig omdrejningspunkt for deres samvær - hvilket er anderledes end hos de store piger, og drengene i puderummet.

En del af de unge benytter også klubben i dagtimerne. Nogle er lidt generte, det virker som om, de vil have et rum, der er kun deres, og ikke for voksne.

Kun Personalerummet er ikke et sted de unge ikke kan være, der er kun adgang sammen med en voksen. Ellers kan de unge være i alle rum i klubben, fx. er køkkenet fuld af børn og unge.

Der er gang i bolsjerne igen. To piger spiller bordtennis og bruger lejligheden til at danse til musikken, mens de spiller. Et par drenge kommer til bolsjeproduktionen.

Man bliver lidt glad af at være her. Stemningen er virkelig god. Klokken er 21:00 og der er nu 20 børn.

Ture og Arrangementer

Ture og arrangementer er at finde på klubbens Facebook side HER og vil ligeledes kunne ses på dørene i klubben samt findes i papirform i caféen.

Ryge og Rusmiddelpolitikker

Brug af rusmidler blandt unge er en del af deres kultur, og kan forekomme blandt vores medlemmer.

Vores holdning til rusmidler er entydig, vi anerkender at de er en del af den danske festkultur, men samtidig er vi også af den holdning at vi på ingen måde kan acceptere, at vores medlemmer kommer påvirket i klub.

Det er lovgivningsbestemt at rygning ikke er tilladt på matriklen. Dette gælder for såvel medlemmer som ansatte.

Det er ikke tilladt at indtage/ medbringe alkohol eller eurofiserende stoffer i klubben. Kommer man i påvirket tilstand, bliver man straks sendt hjem og ens forældre vil blive informeret. Hvis vi fatter mistanke og/ eller har en formodning om indtag af et rusmiddel, vil der blive taget kontakt til forældrene.

Vi går ind for åben dialog og vi vil have en anerkendende tilgang til de unges problemer og mulige misbrug.

Alle unge – der har behov for det – kan altid tage en snak med de ansatte om brug/ misbrug af alkohol og eurofiserende stoffer.

Ballerup kommune har ligeledes både en rusmiddelrådgivning såvel som et behandlingstilbud, hvis dette skulle være nødvendigt.

Rusmiddelrådgivningen

Telefon: 20 69 12 23

Mail: rusmiddel@balk.dk 

Brydehuset behandlingscenter

Telefon: 44 77 37 37

Mail: brydehuset@balk.dk 

For yderligere hjælp og informationer, henviser vi til socialstyrelsens hjemmeside:

www.socialstyrelsen.dk/unges-misbrug/unge-og-rusmidler

Aktiviteter

TV og hyggerummet:
Er du til hygge, spil på WiiU eller bare til at se lidt tv, så er det her rummet. Der er 2 store bænke, fyldt med puder, tæpper og sækkestole. Både TV og WiiU er koblet op på Internettet, så der er også mulighed for at se videoer på Youtube eller lytte til musik. Er du mere til at spille lidt, så kan du altid låne WiiU af en medarbejder og spille alt fra Mario Kart 8, Just Dance 2017 eller andre sjove spil.

Computerrummet:
Er du til computer, LAN spil, OnLine spil så har computer rummet 10 Windows computere til rådighed og der kan spilles alt fra World of Warships, til LOL eller Call of Duty 4 Multiplayer. Computerne er lynhurtige og alle opdateret, så du kan bruge dem til enten spil eller lektier helt efter eget valg.

Caféen:
Caféen rummer livet i klubben, det er her vi hygger os med madlavning, bager boller og kage, drikker varme og kolde drikke, snakker om alt imellem himmel og jord, læser de nyeste blade, kort sagt er caféen omdrejningspunktet i klubben.

Aktiviteter udenfor klubben:
Sidst men ikke mindst er hverdagene i klubben også inspireret af ture og arrangementer rundt omkring, både i den danske natur, men også ture til udlandet forekommer flere gange i løbet af året, som skituren i vinterferien der bl.a. går til Sverige, Norge, Østrig eller Italien eller hvor vi mener der er sne nok til hygge og samvær, men også London er et yndet mål for ture.

Af andre ture kan nævnes Tivoli, ture ud og fiske, tur til Bonbonland, men også ture hvor vi skal ud og røre os er på programmet bl.a. klatring i Frederiksdal eller andre steder i Danmark. Vigtigst for os i klubben er at det indbyder til åbent og socialt samvær. 

Når vejret ikke altid er med os, finder vi på indendørs arrangementer bl.a. tur i biografen, computer turneringer, bordtennis turneringer eller til jul hvor vi dyster i daglige spil og sjove lege om dagens pakkedyst gave, men vi kan også finde på at tage ud og bowle, spille minigolf eller køre gocarts. Det bedste er at vi lytter til de unge og også gør hvad de har lyst til.

Som noget nyt i 2018 har vi introduceret de unge for bl.a. motocross og flyvning i en nærliggende flyveklub. Vi har ligeledes igennem medlemmernes egen deltagelse i foreslagskassen været på shoppingtur til Sverige og vil fortsat udvikle disse løsninger i samarbejde med vore medlemmer og deres ønsker.